Bilanțul cutremurului din Haiti a ajuns la 1.300 de morți

172
Bilanțul cutremurului din Haiti a ajuns la 1.300 de morți - bilantvictimehaiti-1629117485.jpg

Articole de la același autor

Bilanțul cutremurului din Haiti a ajuns la 1.300 de morți și peste 5.700 de răniți, au anunțat duminică autoritățile din această țară. Seismul cu magnitudinea de 7,2 a produs pagube majore în sud-vestul insulei. Multe clădiri s-au prăbușit, iar în mai multe departamente din țară a fost declarată starea de urgență vreme de o lună.

Majoritatea deceselor au avut loc în sudul țării, unde sunt confirmați 500 de morți. Cutremurul a distrus complet aproape 3.000 de locuințe și a avariat peste 5.400 de alte clădiri.

Seismul s-a produs sâmbătă dimineață, iar forța lui distrugătoare a fost dată și de faptul că epicentrul a fost situat la o adâncime de numai 10 kilometri.

Spitalele sunt copleșite de numărul mare de victime, iar drumurile sunt impracticabile din cauza distrugerilor provocate de seism.

Spitalele se așteaptă în continuare la un val masiv de victime, pentru că unii oameni nu s-au putut deplasa sâmbătă ori s-au temut prea mult de noi replici pentru a încerca să caute ajutor medical.

Multe dintre victime au picioarele și mâinile rupte, precum și răni la cap, iar medicii au nevoie disperată de aparatură cu care să facă radiografii.

Haiti este cea mai săracă țară din America Centrală și una dintre cele mai sărace din lume. În ultimii ani a fost încercată succesiv de dezastre și crize majore. În urmă cu 11 ani, un cutremur cu magnitudine 7 a lăsat un bilanț îngrozitor: peste 200.000 de morți, pagube pe scară extinsă. Țara încă nu își revenise de pe urma acestei catastrofe.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5399 secunde