Bilanţul cutremurului din Papua Noua Guinee a ajuns la 10 morţi

86
Bilanţul cutremurului din Papua Noua Guinee a ajuns la 10 morţi - cutremurbilant-1663332160.jpg

Articole de la același autor

Bilanţul violentului cutremur care a lovit duminică Papua Noua Guinee a crescut, ieri, la zece morţi, au anunţat autorităţile din această ţară, potrivit AFP.

Seismul cu magnitudinea 7,6 a distrus sute de case, a afectat drumuri şi a provocat întreruperi de energie electrică în nordul ţării, o regiune cu teren accidentat, acoperit de junglă.

O adolescentă în vârstă de 16 ani şi-a pierdut viaţa în urma unei căderi de pietre în satul Woku, iar trei mineri au decedat după ce au fost îngropaţi de o alunecare de teren în localitatea Wau, a anunţat Agenţia naţională de gestionare a dezastrelor.

Operaţiunile de recunoaştere aeriană au scos la iveală o serie de alunecări de teren de mari dimensiuni şi pagube în mai multe comunităţi izolate, unde ajutoarele au întârziat să sosească.

„Oamenii de aici curăţă de unii singuri”, a declarat pentru AFP John Craig, un locuitor din Ukarumpa, în zona muntoasă din estul ţării, explicând că cele câteva zile fără ajutor din exterior au fost dificile.

„Avem deseori cutremure aici, dar acesta a fost diferit”, a povestit el. „Soţia mea, cei trei copii ai noştri şi un prieten au aşteptat ca seismul să se oprească de pe un deal de lângă casa noastră. Au fost cele mai lungi două minute din viaţa mea”, a detaliat el.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 09 Februarie 2013
Stire din Actual : Arsă de vie pentru "vrăjitorie"
Pagina a fost generata in 1.1988 secunde