Bilanţul seismului din Papua Noua Guinee a crescut la șapte morţi

66
Bilanţul seismului din Papua Noua Guinee a crescut la șapte morţi - cutremurpapuanouaguinee-1663075925.jpg

Articole de la același autor

Bilanţul unui seism violent care s-a produs, la începutul acestei săptămâni, în Papua Noua Guinee a crescut la şapte morţi şi s-ar putea agrava pe măsură ce salvatorii ajung la victimele din comunităţile izolate, afectate de alunecări de teren, informează AFP.

Potrivit comisarului de poliţie David Manning, victimele cutremurului cu magnitudinea 7,6 au fost găsite în partea centrală şi de nord a ţării, unde gospodăriile şi infrastructura sunt grav avariate.

Trei mineri au decedat după ce au fost îngropaţi în urma unei alunecări de teren în localitatea Wau, iar alte patru persoane au murit în provinciile Morobe şi Madang, a spus el.

Cutremurul s-a produs la o adâncime de 61 de kilometri, la o distanţă de aproximativ 67 de kilometri de oraşul Kainantu, potrivit Institutului american de geofizica (USGS).

Terenul din regiune este accidentat, iar zonele cele mai afectate nu sunt accesibile cu maşina, a declarat Valachie Quagliata, secretar general al Societăţii de Cruce Roşie din Papua Noua Guinee.

Companii aeriene mici şi organizaţii de misionari au ajutat la transportul aerian al unora dintre victimele din junglă.

Potrivit echipei ONU pentru managementul dezastrelor, în urma operaţiunilor aeriene de recunoaştere efectuate de Mission Aviation Fellowship au fost constatate alunecări de teren vizibile în zona Nankina, cu unele încă active.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4953 secunde