Bilanțul uraganului Matthew: 339 de morți. Vijelia se îndreaptă spre Florida

121
Bilanțul uraganului Matthew: 339 de morți. Vijelia se îndreaptă spre Florida - hurricanematthewhaiti-1475822032.jpg

Articole recomandate

Uraganului Matthew a ajuns în Bahamas, lăsând o criză umanitară în Haiti. Peste 300 de persoane au fost ucise până în prezent în Haiti, Republica Dominicană, Sf. Vincent și Grenadine, iar oficialii au declarat că se așteaptă ca numărul victimelor să crească, informează CNN.


Cu rafale de vânt de circa 215 kilometri pe oră, furtuna care a provocat decesul a cel puțin 339 de persoane în Haiti și a lovit nord-vestul Bahamas în trecerea sa prin Caraibe, este catalogat la categoria 4 (pe o scară de la 1 la 5), potrivit Centrului național american pentru uragane (NHC), informează Reuters.



Președintele american Barrack Obama a declanșat, joi, stare de urgență în Florida și ulterior și în Carolina de Sud.

Există risc de inundații în Florida, Georgia și Carolina de Sud, a avertizat NHC potrivit căruia uraganul Matthew ar putea avea ''un impact dezastruos''.

Uraganul Matthew se îndreaptă spre Florida, Statele Unite, unde va ajunge vineri dimineață. Președintele Barack Obama a declarat joi stare de urgență în Florida, populația fiind sfătuită să evacueze zona, să nu își riște viața.

Apelul a a fost făcut în repetate rânduri și de guvernatorul statului Florida, Rick Scott, care a îndemat oamenii să plece din calea uraganului, joi putând fi văzute coloane de mașini cu cei care au decis să își părăsească locuințele din timp.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5008 secunde