Bilanțul victimelor seismelor și a valului tsunami a crescut la 1.944 de morți!

67
Bilanțul victimelor seismelor și a valului tsunami a crescut la 1.944 de morți! - cutremurinindonezia64gradepescar-1538986994.jpg
Bilanțul victimelor seismelor și a valului tsunami care au lovit insula indoneziană Sulawesi a crescut la 1.944 de morți, a anunțat luni Agenția națională pentru gestionarea dezastrelor, potrivit dpa.

Peste 74.000 de persoane nu s-au putut încă întoarce la locuințele lor, la 10 zile de la producerea catastrofei, a spus Willem Rampangilei, președintele Agenției naționale pentru gestionarea dezastrelor.

Autoritățile încearcă să verifice informațiile potrivit cărora mii de oameni sunt încă dați dispăruți în localitățile Petobo și Balaroa, unde casele au fost înghițite de o alunecare de teren produsă în timpul seismului.

În zonă continuă să ajungă ajutor umanitar după seismul urmat de tsunami care a avut loc la 28 septembrie.

Indonezia este situată în Cercul de Foc al Pacificului, o regiune cunoscută pentru cutremurele și erupțiile vulcanice frecvente.

Câteva seisme care au avut loc în luna august au ucis peste 550 de persoane aflate pe insula turistică Lombok. Circa 230.000 de persoane din zeci de țări și-au pierdut viața după un seism cu magnitudinea de 9,1 produs la 26 decembrie 2004 în largul insulei Sumatra, urmat de un tsunami devastator. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7792 secunde