BIMCO cere intensificarea acțiunilor de combatere a pirateriei din Golful Guineea

94
BIMCO cere intensificarea acțiunilor de combatere a pirateriei din Golful Guineea - bimcocereintensificareaactiunilo-1638197054.jpg

Articole de la același autor

În urma incidentului din Golful Guineea, din data de 24 noiembrie 2021, în care fregata daneză „Esben Snare” a fost implicată într-un schimb de focuri cu o ambarcațiune a piraților, BIMCO solicită tuturor forțelor navale să își sporească prezența navală în zonă, pentru a descuraja fenomenul pirateriei pe mare.

BIMCO este cea mai mare organizație din shipping-ul internațional, cu 1.900 de membri în peste 130 de țări. Ea a cerut în mod constant sprijin internațional în acest punct fierbinte al pirateriei și, în luna mai 2021, a lansat Declarația din Golful Guineea privind reprimarea acestui flagel.

Danemarca nu este singura țară care reacționează la pericolul pirateriei din Golful Guineea. În noiembrie 2020, o navă de război italiană a întrerupt un atac al piraților asupra unui tanc petrolier, iar în octombrie 2021 o navă de război rusească a alungat un grup de pirați care ataca o navă portcontainer. Și alte țări s-au alăturat eforturilor comune, trimițând nave de patrulare în zonă. La mijlocul lunii octombrie, Marea Britanie a anunțat că una din navele marinei regale a primit misiunea de a participa la lupta împotriva pirateriei.

Golful Guineea continuă să fie deosebit de periculos pentru navigatori. 32% din toate incidentele de piraterie raportate în prima jumătate a anului 2021 au avut loc în această regiune, arată statisticile Biroului Maritim Internațional al Camerei Internaționale de Comerț.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3519 secunde