Biserica Ortodoxă Rusă le poate scoate de pe lista binecuvântărilor!

91
Biserica Ortodoxă Rusă le poate scoate de pe lista binecuvântărilor! - ddd-1580821195.jpg

Articole recomandate

Biserica Ortodoxă Rusă analizează posibilitatea de a nu mai binecuvânta armele de distrugere în masă ale armatei ruse, potrivit unui proiect disponibil marți pe site-ul Patriarhatului Moscovei, scrie AFP, conform realitatea.net. "Binecuvântarea tuturor armelor a căror utilizare poate antrena moartea unui număr nedefinit de persoane, inclusiv (...) armele de distrugere în masă, nu reflectă tradiția Bisericii Ortodoxe (...) și trebuie exclusă din practică", arată proiectul supus dezbaterii interne.

Elaborat de un organism consultativ al Bisericii, prezidat de patriarhul Kirill, acest text lansează discutarea publică a subiectului. Credincioșii și demnitarii au termen până la 1 iunie să își prezinte punctele de vedere. Documentul subliniază în același timp că "apărarea Patriei cu armele în mâini este binecuvântată de Biserică" și asigură că nici "rugăciunea pentru soldați", nici binecuvântarea apelurilor sau a mijloacelor de transport nu sunt puse în discuție.

Tradiția binecuvântării armelor în Rusia datează "cel puțin din secolul al XII-lea", potrivit documentului. Preoții binecuvântau atunci săbiile tinerilor prinți. Ritualurile de binecuvântare a rachetelor intercontinentale, a sistemelor de apărare antiaeriană sau a avioanelor de vânătoare sunt frecvente în armată de la începutul anilor 2000, când Biserica a început să-și recâștige influența, după decenii de ateism sovietic.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6109 secunde