Bolivia, măsuri pentru combaterea traficului de droguri

1073
Bolivia, măsuri  pentru combaterea traficului de droguri - boliviadroguri-1359372641.jpg

Articole recomandate

Președintele bolivian Evo Morales (foto) a cerut abolirea la nivel internațional a secretului bancar pentru a putea combate mai eficient traficul de droguri, transmite France Press. Aflat la Santiago de Chile cu ocazia participării la Summitul CELAC-UE, Morales a declarat că lupta contra traficului de droguri trece prin suspendarea secretului bancar. "De ce în SUA și în alte țări nu se pune capăt secretului bancar pentru a ști exact câți bani implică traficul de droguri?", a adăugat șeful statului bolivian. 


Bolivia este al treilea producător mondial de frunze de coca, după Columbia și Peru, reușind să-și reducă producția. Cu toate acestea, are însă un consum intern important, întrucât mestecatul frunzelor de coca este un obicei extrem de răspândit.

Evo Morales, fost sindicalist reprezentând producătorii bolivieni de coca, le-a explicat interlocutorilor săi la Summitul CELAC-UE că nu poate exista o producție liberă de coca, dar nici "zero coca", așa cum s-a pretins de-a lungul anilor în războiul contra dro-gurilor.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3812 secunde