Bombardamente în Kiev, Jîtomîr și Sumî. Au fost lovite blocuri și o fabrică de avioane

97
Bombardamente în Kiev, Jîtomîr și Sumî. Au fost lovite blocuri și o fabrică de avioane - fondrazboibombardamente-1647280980.jpg

Articole de la același autor

Rusia a reluat bombardamentele asupra capitalei Ucrainei. Bombele căzute luni dimineață au distrus un bloc de locuințe din Kiev. În regiunea Jîtomîr, patru oameni au fost răniți într-un atac cu rachetă în cursul nopții, iar șapte clădiri au fost distruse. În regiunea Sumî, orașul Ohtîrka a fost din nou bombardat peste noapte. Au fost lovite clădiri rezidențiale și centrul orașului.

Artileria a tras în satele din apropierea orașului aproape toată noaptea. Atacurile au continuat, deși o nouă rundă de negocieri între Ucraina și Rusia urma să aibă loc luni. Discuțiile au loc prin videoconferință și ambele părți au transmis mesaje conform cărora înregistrează progrese.

O sesiune de negocieri prin videoconferinţă între Rusia şi Ucraina era programată luni, a confirmat Mihailo Podoliak, consilier al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, notează AFP.

„Luni a avut loc o sesiune de negocieri pentru a face un rezumat al rezultatelor preliminare ale discuţiilor”, a scris el pe contul său de Twitter.

„Rusia percepe acum mult mai adecvat lumea din jurul ei. Este mult mai sensibilă la poziția Ucrainei, care și-a arătat capacitățile pe câmpul de luptă, și la acțiunile Ucrainei în ceea ce privește protejarea intereselor sale”, a spus Podoliak.

„Propunerile noastre sunt pe masă și sunt foarte ferme. În primul rând, se referă la retragerea trupelor, încetarea focului etc. În principiu, nu vom renunța la niciuna dintre pozițiile noastre. Rusia înțelege deja acest lucru. Rusia începe să discute constructiv.

Wendy Sherman, secretar de stat adjunct al SUA: Statele Unite pun o presiune enormă asupra lui Vladimir Putin pentru a-l determina să-și schimbe calculele, să pună capăt acestui război, pentru a fi de acord, în primă instanță, cu o încetare a focului, cu coridoarele umanitare și în cele din urmă să pună capăt invaziei. Acea presiune începe să aibă un anumit efect. Observăm câteva semnale ale dorinței de a avea negocieri reale, serioase, dar trebuie să spun că, până acum, Vladimir Putin a arătat că vrea să distrugă Ucraina. Trebuie să-i ajutăm pe ucraineni cu tot ce putem”, a adăugat acesta.

Presa ucraineană scrie că, în urma atacului asupra blocului din Kiev, doi oameni au murit și trei au fost răniți.

În blocul lovit erau 64 de persoane, mare parte fiind evacuate la timp.

Victimele sunt cei care nu au reușit să plece, după ce alarmele antiaeriene au început să sune, înaintea zorilor.

În actualizarea sa zilnică, Statul Major al forțelor armate ucrainene a transmis că în ultimele 24 de ore a reușit să doboare patru avioane, trei elicoptere și mai multe drone aparținând forțelor rusești, scrie BBC.

Statul Major al forțelor ucrainene a precizat că a lansat atacuri zdrobitoare asupra bazelor și depozitelor de teren ale Rusiei, pentru a întrerupe aprovizionarea logistică pe teritoriul ucrainean.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5003 secunde