Bombardamente lângă Damasc. 22 de morți și 67 de răniți

238
Bombardamente lângă Damasc. 22 de morți și 67 de răniți - damasc-1491246949.jpg

Articole recomandate

Raiduri intense efectuate luni de avioane ale regimului sirian asupra a trei orașe din regiunea Ghouta de Est au ucis cel puțin 22 de civili, a indicat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), preluat de AFP.


Alte 67 de persoane au fost rănite în atacurile aeriene, dar și de artilerie, în mai multe zone din regiunea menționată, principalul bastion al opoziției de la periferia capitalei siriene, transmite EFE, citând OSDO.


Bilanțul cel mai ridicat al victimelor s-a înregistrat la Duma, orașul cel mai populat din Ghouta de Est, unde 16 civili au murit, iar 22 au fost răniți.


Alți șase civili și-au pierdut viața în atacuri similare contra localităților Sabqa și Harasta, din respectiva regiune.


"Ofensiva a escaladat astăzi (luni) contra regiunii Ghouta, regimul vrea să continue izolarea acesteia", a declarat, pentru AFP, Rami Abdel Rahman, directorul OSDO, o organizație neguvernamentală cu sediul la Londra, care are surse de informare pe întreg teritoriul Siriei.


Ghouta de Est este un fief al rebeliunii siriene, în special al puternicului Jaish al-Islam, cel mai important grup insurgent în această regiune. De mai multe luni, zona este în vizorul armatei siriene și constituie ținta unor bombardamente intense.


În aproape șase ani, războiul din Siria a făcut peste 310.000 de morți și milioane de refugiați.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.486 secunde