Bondarii ar putea fi dotați cu "rucsacuri" electronice! Motivul este unul interesant

116
Bondarii ar putea fi dotați cu

Articole recomandate

O echipă de cercetători de la Universitatea din Washington a dezvoltat un sistem portabil pentru colectarea de date destinat bondarilor, relatează agenția Xinhua. Scopul dispozitivului nu este, însă, de a culege informații despre aceste insecte, ci despre mediu.

Dispozitivul colectează date cu privire la zonă, temperatură și umiditate, informații ce pot fi utilizate pentru evaluarea stării plantelor din anumite regiuni.

În prezent, fermierii pot colecta astfel de date cu ajutorul dronelor, însă ''aceste aparate au nevoie de multă putere pentru a zbura și nu pot ajunge prea departe fără a fi necesară încărcarea lor'', a indicat universitatea pe site-ul său.

Pentru că bondarii zboară autonom nu este necesar ca dispozitivul portabil să fie un sistem dinamic, astfel încât bateria cu care este dotat durează circa șapte ore. Prin comparație, dronele pot zbura doar zece-douăzeci de minute, potrivit universității.

Oamenii de știință pot reîncărca bateriile wireless și au posibilitatea de a colecta informațiile într-un stup în care bondarii se întorc în fiecare seară.

''Dotarea insectelor cu aceste sisteme senzoriale poate fi benefică pentru ferme deoarece albinele pot simți lucruri pe care obiectele electronice, precum dronele, nu le pot percepe'', a explicat Shyam Gollakota, profesor asociat la universitatea amintită.

''Cu o dronă nu faci decât să zbori la întâmplare, în timp ce o albină va fi atrasă de anumite lucruri, precum plantele pe care preferă să le polenizeze. Și, pe lângă aflarea unor informații despre mediu, pot fi obținute multe date cu privire la modul în care se comportă albinele'', a adăugat cercetătorul. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7531 secunde