Bordel antic roman, descoperit de arheologi

483
Bordel antic roman, descoperit de arheologi - plovdiv65653900-1547645264.jpg

Articole recomandate

O echipă de specialiști de la Muzeul de Arheologie din Plovdiv, unul dintre cele mai vechi orașe bulgărești, a descoperit șase construcții, între care un bordel asemănător cu faimosul Lupanar din Pompei.

Echipa de arheologi, condusă de Jeni Tankova, de la Muzeul de Arheologie din Plovdiv, a făcut o descoperire care ar putea ajuta la a înțelege cum funcționa orașul și cum era organizat.

Cercetătorii au găsit șase structuri, cu zone rezidențiale decorate luxos pentru trupele care ocupau orașul, precum și pentru mai multe clădiri publice, printre care un bordel care seamănă foarte mult cu faimosul Lupanar din Pompei. Oamenii de știință cred că bordelul a fost construit cu mult timp după ce orașul să fie distrus de vulcanul Vezuviu. Concret, cu două secole mai târziu.

Decorațiunile sunt mult mai generoase, cu elaborate picturi murale și paturi din cărămizi elegante. Au mai fost descoperite o tavernă, datând din secolele al III-lea sau al IV-lea î.Hr., și un templu dedicat mai multor zeități.

Orașul Plovdiv este anul acesta Capitală Europeană a Culturii împreună cu Matera, din sudul Italiei, scrie romaniatv.net

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4428 secunde