Boris Johnson anunță „Planul B” pentru limitarea Omicron în Anglia

174
Boris Johnson anunță „Planul B” pentru limitarea Omicron în Anglia - borisjohnson-1639076715.jpg

Articole de la același autor

Premierul britanic Boris Johnson anunță aplicarea „Planului B” de măsuri anti-COVID, pentru limitarea răspândirii variantei Omicron în Anglia, relatează BBC. Masca de protecție devine obligatorie în spațiile închise, iar accesul în unele locuri va fi permis doar pe baza certificatului COVID.

El a anunțat noile măsuri în urma avertismentelor oamenilor de știință că varianta Omicron se răspândește mai ușor, ceea ce înseamnă că există riscul ca sistemul de sănătate să fie copleșit de numărul de cazuri.

Începând de vineri, masca de protecție va fi obligatorie în majoritatea spațiilor publice închise. Johnson le-a cerut companiilor să-i lase pe angajați să lucreze de acasă, acolo unde este posibil, începând de luni. Certificatul COVID va deveni obligatoriu și în spațiile interioare aglomerate, începând de săptămâna viitoare. Vor avea acces cei vaccinați sau care au un test COVID negativ.


Johnson a făcut de asemenea un apel la britanici să se vaccineze cu doza a treia, sau doza booster, pentru a se proteja împotriva variantei Omicron.

Întrebat de ce nu se ia o decizie în privința vaccinării obligatorii, Johnson a spus că nu există motive pentru a-i forța pe oameni să se vaccineze, dar a spus că, la un moment dat, Marea Britanie va trebui să aibă o conversație națională despre felul în care face față acestei pandemii, deoarece ciclul de reintroducere a restricțiilor nu poate continua la nesfârșit.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4424 secunde