Boris Johnson se adresează miercuri parlamentarilor ucraineni prin videoconferinţă

86
Boris Johnson se adresează miercuri parlamentarilor ucraineni prin videoconferinţă - borisjohnson-1651582487.jpg

Articole de la același autor

Premierul britanic Boris Johnson se va adresa miercuri Parlamentului ucrainean prin videoconferinţă, o premieră pentru un lider occidental de la începutul invaziei ruse, şi va anunţa un ajutor militar suplimentar pentru Kiev de 300 de milioane de lire sterline.

„Este momentul vostru de glorie”, urmează să le spună premierul britanic parlamentarilor ucraineni, conform unei declaraţii transmise de Downing Street luni seara, scrie Agerpres.


„Când ţara mea a fost ameninţată cu o invazie în cel de-al Doilea Război Mondial, Parlamentul nostru, ca şi al vostru, a continuat să se întrunească în timpul conflictului, iar poporul britanic a dat dovadă de o asemenea unitate şi hotărâre încât ne amintim de perioada noastră de mare pericol ca fiind momentul nostru de glorie”, este mesajul pe care Boris Johnson îl va transmite în timpul discursului programat să aibă loc în jurul orei 10.00 (09:00 GMT).


Şeful guvernului britanic urmează să anunţe o nouă componentă a ajutorului militar, în valoare de 300 de milioane de lire sterline (357 de milioane de euro), ce include în special echipamente de armament defensiv. Până în prezent, Marea Britanie a furnizat Ucrainei 5.000 de rachete antitanc, cinci sisteme de rachete antiaeriene cu peste 100 de rachete şi 4,5 tone de explozibili.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1684 secunde