"BREXIT FERICIT!": Petrecere cu steaguri și șampanie lângă Parlamentul britanic

268
Britanicii care au votat despărțirea de Uniunea Europeană și-au urat "Brexit fericit!", vineri noaptea, lângă Parlamentul britanic, în cadrul unui eveniment care a semănat cu o petrecere de Revelion și care l-a avut invitat special pe Nigel Farage, relatează Agerpres.

Primit ca un star rock, pe acordurile "The Final Countdown", Farage a urcat pe scena amenajată cu câteva minute înainte de numărătoarea finală până la 23,00, ora de la care Regatul Unit a ieșit oficial din UE. "Am reușit, am reușit!" a strigat el miilor de oameni adunați să îl vadă. "Te iubim!", s-a strigat din public. El a numit Brexitul "cel mai important moment din istoria modernă a marii noastre națiuni". "Să sărbătorim că de acum putem să ne facem legi prin oamenii care sunt angajați nouă, după ce noi i-am votat (...) Fără constrângerile Uniunii Europene, vom fi iar liberi să ne găsim locul în lume", a spus cel care a fost arhitectul Brexit. Aplaudat îndelung, a apreciat că lucrul care trebuie celebrat în noaptea în care Marea Britanie iese din UE este democrația. "Eu, ca persoană care crede că trebuie să fim pro-Europa, dar nu pro-UE, cred că acum am dat un exemplu pentru prietenii noștri de pe continent (...) Războiul s-a încheiat, am câștigat!", a strigat Farage, spre încântarea mulțimii care flutura steaguri ale Marii Britanii.

Ultimele minute ale show-ului în onoarea Brexitului au fost lăsate celor adunați în centrul Londrei, să tragă aer în piept înainte de o numărătoare inversă la capătul căreia au fost proiectate pe ecran mesajele "Happy Brexit Day!" și "We're Out".

Iar primul minut al Marii Britanii în afara UE a fost marcat cu imnul național "God Save the Queen", cântat cu patos de toată mulțimea. De altfel, "Petrecerea Brexit" de lângă Parlament a inclus cântece din istoria Regatului, de la patrioticul "Rule Britannia" la titlurile din cultura pop precum "Hey Jude" sau "We Are the Champions".

În prima jumătate de oră de libertate față de UE, cei care s-au adunat la Parlament s-au îmbrățișat, au băut șampanie și apoi s-au îndepărtat pe străzile Londrei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4875 secunde