Brexit. Londra va refuza ca UE să-i impună anumite reguli

164
Brexit. Londra va refuza ca UE să-i impună anumite reguli - brexit-1582039388.jpg

Articole recomandate

Guvernul britanic nu va accepta ca Uniunea Europeană să-i impună anumite reguli în materie de mediu, de dreptul muncii sau ajutoare de stat în relația sa viitoare cu continentul, a avertizat, luni, negociatorul britanic pentru Brexit, David Frost, relatează AFP.

"Este esențial pentru noi să putem stabili legi care ni se potrivesc, să revendicăm dreptul pe care îl are orice altă țară din afara UE", a afirmat David Frost, în cadrul unui discurs rostit la Universitatea Liberă din Bruxelles.

"Aceasta nu este doar o simplă poziție de negociere care s-ar putea schimba sub presiune. Acesta este chiar obiectivul întregului proiect", a insistat negociatorul Regatului Unit, care a intrat de la ieșirea din UE într-o perioadă de tranziție până la sfârșitul anului.

Discursul mult așteptat al negociatorului David Frost are loc într-un moment în care statele membre ale UE elaborează un mandat pentru propriul lor negociator Michel Barnier și care stabilește obiectivele și liniile roșii în cadrul negocierilor. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4957 secunde