Brexit. Theresa May, discuții cu șefii de stat și de guvern ai țărilor UE

207
Brexit. Theresa May, discuții cu șefii de stat și de guvern ai țărilor UE - brexit-1550413364.jpg

Articole recomandate

Prim-ministrul britanic Theresa May va discuta în următoarele zile cu toți liderii statelor membre UE și le-a trimis o scrisoare parlamentarilor conservatori pentru a face apel la ei să dea dovadă de unitate în ceea ce privește Brexitul, relatează agenția AFP, consultată de Agerpres.

În această scrisoare, din care Downing Street a făcut publice extrase sâmbătă seară, Theresa May cere partidului său "să depășească diviziunile". 


"Responsabilii conservatori trebuie să-și sacrifice preferințele personale în slujba interesului național", a scris ea.

Joi, parlamentarii britanici au respins o moțiune de susținere a eforturilor Theresei May pentru a obține modificări la acordul de Brexit, după ce membri ai propriului său partid s-au abținut. 


În scrisoarea sa, ea califică acest vot drept decepționant, dar insistă asupra faptului că va continua să încerce să obțină schimbări în acord privind backstop-ul din Irlanda. 


Serviciile sale au indicat că ea intenționează să discute cu liderul fiecărui stat membru UE în zilele următoare.

"Nu subestimez cât de profund sau de sincer colegii își susțin punctele de vedere privind această chestiune importantă. Dar cred că un eșec în a face compromisurile necesare îi va decepționa pe cei care i-au ales să-i reprezinte", avertizează May. "Partidul nostru poate face ce a făcut atât de des în trecut: să meargă dincolo de ceea ce ne divizează și să se adune în spatele a ceea ce unește", a mai scris premierul britanic. 


Ministrul care răspunde de Brexit, Steve Barclay, urmează să se întâlnească, astăzi, cu negociatorul șef al UE, Michel Barnier, pentru a discuta propunerile avansate de un nou grup de lucru al juriștilor britanici care caută alternative la backstop, potrivit serviciilor premierului britanic. 


Marea Britanie trebuie să părăsească UE pe 29 martie, însă parlamentul de la Londra a respins, luna trecută, acordul de divorț pe care Theresa May l-a negociat cu UE, ceea ce crește riscul unui Brexit fără acord luna viitoare. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5781 secunde