Bright Sky, singura aplicatie gratuită care vine în sprijinul victimelor violenței domestice

191
Bright Sky, singura aplicatie gratuită care vine în sprijinul victimelor violenței domestice - ad-1669382353.jpg
Astăzi este Ziua Internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor. Fenomenul rămâne unul de amploare și în România. Numai în primele 9 luni din acest an au fost cu 20% mai multe ordine de protecție emise, potrivit Antena3


Victimele care suportă violență, abuz sau hărțuire au la dispoziție o aplicație care le poate fi sprijin. Pot aduna probe cu ajutorul ei, se pot informa și pot cere direct ajutor.

Bright Sky este singura aplicatie gratuită care vine în sprijinul victimelor violenței domestice. Aici, găsesc asistență și informații utile.

A fost lansată în mai 2020 iar până în prezent a fost folosită de aproape 32.000 de ori, către victime – preponderent femei, dar și bărbați și minori - sau de către cei care aleg să raporteze astfel de situații.


Secțiunea în care sunt explicate formele de abuz este cea mai utilizată din cadrul aplicației.

Bright Sky permite apeluri rapide către servicii de asistență. De la lansare, cateva sute de persoane au sunat la 112 și au găsit sprijin, direct prin intermediul aplicației.

Aplicația poate fi ștearsă și reinstalată, ori de câte ori este nevoie, fără să se piardă nicio informație. Poate fi disimulată pe telefon. Permite apeluri rapide către 112 sau către servicii de asistență. De asemenea, oferă posibilitatea înregistrării incidentelor într-un jurnal digital confidential. Informațiile,fisiere audio, fotografiile sau video-urile strânse de victimă în acest jurnal pot deveni dovezi în instanțele de judecată.


Pagina a fost generata in 0.1679 secunde