Britanicii se răzgândesc. Petiția pentru un nou referendum BREXIT, 3.000 de semnături pe minut

252
Britanicii se răzgândesc. Petiția pentru un nou referendum BREXIT, 3.000 de semnături pe minut - brexit-1466941767.jpg

Articole recomandate

După doar două zile de când s-a votat ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, aproape trei milioane de britanici

au semnat o petiție prin care cer reorganizarea referendumului.

Ideea de a rupe țara de Uniunea Europeană nu este pe placul celor aproape trei milioane de englezi care au semnat această petiție, rezultatul referendumului care a aprobat ruperea provocând și proteste de stradă la Londra. Tinerii, în special, se opun ieșirii din Uniunea Europeană.

Petiția online adresată Parlamentului Britanic prin care se solicită organizarea unui al doilea referendum număra, ieri dimineață, 2.906.055 de semnături. Este un număr record de semnături adunat în mai puțin de două zile.

Parlamentul britanic este astfel obligat să ia în considerare o dezbatere pe această temă, dat fiind faptul că petiția a depășit limita de 100.000 de semnături.

Petiția a devenit destul de populară, încât sâmbătă, la doar o zi după rezultatul referendumului, avea două milioane de semnături, media pe minut fiind de aproximativ 3.000 de semnături.

Potrivit raportului, cele mai multe semnături vin din zona în care s-a votat pentru rămânerea în UE, în special Londra.

Vineri, prim-ministrul britanic David Cameron anunța că nu va avea loc niciun al doilea referendum. Acesta a spus că va demisiona după ce a eșuat campania sa de a menține Marea Britanie în UE, scrie evz.ro. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.446 secunde