Bulgaria cere lucrătorilor sezonieri să nu contribuie la răspândirea coronavirusului

242
Bulgaria cere lucrătorilor sezonieri să nu contribuie la răspândirea coronavirusului - bulgaria2-1586084729.jpg

Articole recomandate

Premierul bulgar Boiko Borisov a declarat, sâmbătă, că este în favoarea menținerii deschiderii frontierelor europene pentru lucrătorii sezonieri, dar s-a opus călătoriilor acestora care ar putea reprezenta un risc în contextul pandemiei de coronavirus, relatează AFP.

"În ceea ce privește libera circulație a persoanelor, am o poziție oficială care este că aceasta este înscrisă în carta (drepturilor fundamentale) Uniunii Europene", a explicat Boiko Borisov jurnaliștilor.

"Cu toate acestea, consider că este nedrept pentru bulgari că unii merg să lucreze în Austria, de exemplu ca îngrijitor, să câștige nu știu cât, dar un salariu bun, și că, atunci când contractul lor este reziliat, ei revin aici, aducând virusul . Toată lumea va plăti pentru ei. Este corect? Nu", a continuat el.

Asistenți, lucrători sezonieri, șoferi de vehicule grele care transportă mărfuri, angajați care lucrează la cules și producători agricoli: UE a publicat, luni, o listă de "lucrători în profesii critice" în lupta împotriva pandemiei de coronavirus, care trebuie să poată continua să circule liber, în pofida măsurilor puse în aplicare la frontierele interne ale Uniunii.

Totuși, acestea sunt doar simple recomandări pentru statele membre, care sunt libere să aleagă dacă aplică sau nu aceste reguli. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5293 secunde