Bulgaria confirmă intenţia de a adera la euro la 1 ianuarie 2024

70
Bulgaria confirmă intenţia de a adera la euro la 1 ianuarie 2024 - bulgariaeuro-1652366102.jpg
Bulgaria va adopta euro la 1 ianuarie 2024, aşa cum a decis precedentul Guvern, au precizat oficiali din actualul Executiv. Planul pentru aderarea la zona euro rămâne acelaşi cu cel anunţat de Banca Naţională a Bulgariei şi Ministerul de Finanţe în iunie 2021 și permite adoptarea euro imediat, fără o perioadă de tranziţie, au spus vicepremierul şi ministru de Finanţe Assen Vassilev şi ministrul Inovării, Daniel Lorer.


„Există două sau trei termene limită în acest plan, dar nimic nu s-a schimbat din 30 iunie 2021. Toţi cetăţenii, nu doar parlamentarii, au la dispoziţie aproape un an să se familiarizeze cu planul”, a declarat Asen Vassilev, transmite Novinite, citat de Agerpres.


„În general, mesajul nostru politic este că data de 1 ianuarie 2024 este sprijinită de toată lumea, la partea tehnică lucrează Ministerul de Finanţe şi toţi factorii implicaţi”, a afirmat şi Daniel Lorer, care le-a cerut politicienilor să se grăbească să adopte planul final, după pregătirea analizei necesare.


Cu un produs intern brut per capital situat la jumătate faţă de media din UE, Bulgaria speră că aderarea la euro va accelera viteza cu care va reduce decalajul care o separă de ţările bogate din Occident.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3683 secunde