Bulgaria: GERB câştigă alegerile parlamentare anticipate

411
Bulgaria: GERB câştigă alegerile parlamentare anticipate - boiko-1626075748.jpg

Articole recomandate

Partidul de centru-dreapta GERB al fostului premier Boiko Borisov a obţinut 23,9% din voturi la alegerile parlamentare din Bulgaria, potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale, după numărarea a 95% din buletine.


GERB, partidul de centru-dreapta GERB al fostului premier Boiko Borisov, care a dominat politica bulgară în ultimul deceniu, a câştigat deja alegerile din 4 aprilie, dar refuzul celorlalte partide de a i se alătura într-o coaliţie şi absenţa unei alternative guvernamentale au dus la alegerile anticipate din această duminică.


La urne au fost chemaţi 6,7 milioane de alegători, care vor decide dacă va putea fi formată o majoritate capabilă să guverneze în parlamentul de la Sofia.


Noul partid anti-sistem ”Există un astfel de popor” (ITN) se situează pe poziţia a doua, foarte aproape, obţinând 23,7% din voturi la acest scrutin, al treilea din trei luni, mai arată datele oficiale.


Formaţiunile anti-corupţie ”Bulgaria Democrată” şi ”În picioare! Mafia, afară!”, potenţialii partenerii de coaliţie ai ITN, au primit 12,6%, respectiv 5% din voturi.


Socialiştii au obţinut 13,6%, iar partidul MRF, al etnicilor turci, 10,6%.


Rezultatele finale sunt aşteptate joi.


Listele electorale pentru cele 240 de locuri în Parlamenul din Bulgaria sunt pline de partide noi, anti-sistem.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7014 secunde