Bulgaria: Peste 150 de manifestanți antiromi au fost arestați

540
Bulgaria: Peste 150 de manifestanți antiromi au fost arestați - proteste-1317191075.jpg
168 de persoane au fost arestate de poliție ieri seară, în mai multe orașe din Bulgaria, în urma unui nou val de proteste față de romi.
Manifestanții s-au strâns pentru a doua noapte consecutiv, pentru a protesta față de uciderea unui tânăr în vârstă de 19 ani, Anghel Petrov, din satul Katunița, de către un apropiat al controversatului lider rom Kiril Rașkov, cunoscut și ca Țarul Kiro. Participanții au denunțat și "situația privilegiată" a minorității rome în țară. Circa 600 de persoane s-au strâns la Plovdiv, alte 600 la Sofia, 400 la Varna, iar manifestații de mai mică amploare au avut loc în alte orașe.
Protestatarii - printre care s-au numărat fani ai echipelor de fotbal și membri ai organizațiilor de extremă-dreapta - s-au ciocnit cu scutierii, jandarmii și ofițeri ai Protecției Civile la Plovdiv, Sofia și Varna. Între timp, romii din întreaga țară s-au înarmat cu lopeți, topoare, bâte și arme, pentru a contracara eventuale atacuri, potrivit manifestanților.
Bulgaria este cuprinsă de ciocniri interetnice declanșase de un incident în care un tânăr bulgar de 19 ani ar fi fost omorât, vineri, de un membru al familiei unui renumit șef de clan al romilor, Kiril Rașkov, în satul Katunița de lângă Plovdiv. Incidentele au culminat sâmbătă noapte, cu un atac asupra proprietăților lui Rașkov pus la cale, se spune, de suporteri extremiști din fotbal, informează Realitatea.net.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 28 Septembrie 2011
Stire din Actual : Sute de romi români evacuați din Marsillia
Luni, 26 Septembrie 2011
Stire din Social : Tabăra de romi din "Abator"
Pagina a fost generata in 0.3893 secunde