Bulgaria: Socialiștii încearcă să formeze un nou guvern pentru a se evita al treilea rând de alegeri de anul acesta

136
Bulgaria: Socialiștii încearcă să formeze un nou guvern pentru a se evita al treilea rând de alegeri de anul acesta - rumenradev-1630060814.jpg
Preşedintele bulgar Rumen Radev a încredinţat vineri Partidului Socialist mandatul de a forma un nou guvern, în pofida şanselor mici de reuşită, într-o încercare de a se evita un al treilea rând de alegeri legislative în acest an, transmite Reuters, preluată de Agerpres.


Partidul Socialist Bulgar, a treia formaţiune în parlamentul fragmentat rezultat după alegerile de la 11 iulie, va încerca să construiască o majoritate şi să guverneze, după tentativele eşuate ale formaţiunii învingătoare 'Există un astfel de popor' (ITN, antisistem) şi partidului GERB (centru-dreapta) de a forma un nou executiv.


Lidera socialiştilor, Kornelia Ninova, a declarat că va încerca să discute cu ITN şi cu două mici formaţiuni anticorupţie care vor să ţină GERB, partidul care a dominat politica în Bulgaria în ultimul deceniu, departe de putere.


'Avem în faţă două opţiuni: fie construim un guvern pentru a conduce poporul prin crize, fie mergem din nou la urne', a spus Ninova după ce a primit mandatul de a forma un nou executiv.


Totuşi, analiştii sunt sceptici că socialiştii vor avea succes, dat fiind că ITN a declarat anterior că, în actuala configuraţie, nu va acorda sprijin parlamentar unui guvern.


Socialişti au la dispoziţie şapte zile pentru a desemna un prim-ministru.


Un eşec de a forma o majoritate guvernamentală îl va obliga pe preşedintele Radev să dizolve parlamentul, să numească un nou guvern interimar şi să convoace alegeri parlamentare în termen de două luni.


Bulgaria are programate în acest an şi alegeri prezidenţiale, în luna noiembrie.
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4838 secunde