Bulgaria va insista pentru rezilierea contractului dintre Comisia Europeană şi Pfizer-Biontech

228
1
Bulgaria va insista pentru rezilierea contractului dintre Comisia Europeană şi Pfizer-Biontech - bulgaria-1678366424.jpg

Articole de la același autor

Ministrul interimar al sănătăţii Assen Medjidiev a declarat, într-o conferinţă de presă, că executivul sprijină o poziţie pe care Bulgaria o va prezenta la o întrunire a Comisiei Europene pe teme de sănătate ce va avea loc la 14 martie, la Bruxelles, în favoarea rezilierii contractului cu Pfizer-Biontech pentru furnizarea de vaccinuri.

Cealaltă opţiune este respectarea dorinţelor statelor membre privind solicitarea de fiecare ţară, în mod expres, a cantităţilor necesare de vaccinuri împotriva coronavirusului.

„Susţinem categoric această poziţie”, a declarat ministrul, adăugând că aceasta este susţinută şi de ministrul polonez al sănătăţii. Medjidiev a adăugat că alte state membre, pornind de la reacţia Bulgariei, au susţinut poziţia şi astfel, şase sau şapte ţări vor avea aceeaşi poziţie la întrunirea de la Bruxelles. El a precizat că Bulgaria a primit susţinere din partea Poloniei, iar în zilele următoare ministrul se aşteaptă să comunice prin videoconferinţă cu Cehia, România şi Lituania. Există discuţii în curs cu Slovenia şi Croaţia.

Ministrul sănătăţii a subliniat faptul că Bulgaria nu are nevoie de mai multe vaccinuri. „Opinia noastră este că furnizarea de vaccinuri şi constrângerea ţărilor de a cumpăra cantităţi atât de mari, care sunt apoi distruse, este extrem de iresponsabilă şi nu reflectă imaginea Bulgariei, a Comisiei Europene sau a Uniunii Europene”, a declarat Medjidiev. 

Comentează știrea

Tot Ei
9 martie 2023
Numai ei

"PNDRR" (Programul Napoleonian de Dărâmarea a RRomaniccai) a fost bine negociat! Noi păstrăm "pomana speciala" sa nu primim bani, caci trebuie sa plătim dobânzile pentru banii dati legilor (ca in isteria noastră draga( vezi St. c. Ma))!!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5789 secunde