Ca-n junglă! 70 de săteni au fost răpiți și cel puțin șapte executați

185
Ca-n junglă!  70 de săteni au fost răpiți și cel puțin șapte executați - satenirapiti-1500816346.jpg

Articole recomandate

Șaptezeci de săteni afgani au fost răpiți din satul lor, în sudul țării și cel puțin șapte dintre ei au fost executați, a anunțat șeful poliției provinciei Kandahar, care a acuzat talibanii, relatează AFP.

Treizeci de săteni au fost eliberați, însă alți cel puțin treizeci sunt dați dispăruți, a declarat generalul Abdul Raziq pentru AFP. Informația a fost confirmată de oficiali ai Comisiei independente pentru drepturile omului de la Kandahar și Kabul.

El a precizat că incidentul s-a produs de-a lungul autostrăzii care leagă Kandahar, capitala provinciei cu același nume și principalul oraș din sudul țării, de Tarin-Kot, capitala provinciei Uruzgan, o zonă cu probleme patrulată de insurgenți. Aceștia din urmă nu au revendicat răpirile.

"Talibanii au răpit 70 de săteni din casele lor, de-a lungul autostrăzii dintre Kandahar și Tarin-Kot" a spus Raziq. "Au omorât șapte dintre ei astăzi, trupurile lor au fost descoperite de alți săteni în această dimineață", a adăugat oficialul afgan.

"Ei au eliberat 30, însă țin ostatici în continuare alți cel puțin 30", a spus generalul.

Motivele pentru care acești săteni au fost vizați rămân în continuare necunoscute, însă acest tip de operațiuni vizează de obicei oficiali ai guvernului de la Kabul și forțele de securitate. Este pentru prima dată când talibanii merg direct într-un sat pentru a lua ostatici. De obicei, ei opresc vehicule pe drum și verifică identitatea pasagerilor, mai ales dacă aceștia au legături cu guvernul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0062 secunde