Călătoria celor 15 elefanţi urmărită pe tot globul are în spate o poveste tristă

731

Articole de la același autor

De mai bine de o săptămână, China a fost cuprinsă de o nouă isterie pe internet. O turmă de 15 elefanți migratori, care rătăcesc și provoacă pagube în sud-vestul ţării este urmărită non-stop de milioane de oameni.

Cel puțin 10 drone îi filmează non-stop și oriunde merg sunt escortați de poliție. Milioane de oameni s-au conectat la fluxurile care transmit imagini live cu elefanții, care au parcurs mai mult de 500 de kilometri de când au plecat dintr-o rezervație naturală din sudul Chinei, anul trecut. Oamenii au urmărit uluiți cum elefanții au călcat în picioare recoltele, provocând pagube în valoare de peste un milion de dolari, și au traversat orașe, obligându-i pe locuitori să rămână în casele lor. Pe rețelele sociale oamenii erau îngrijorați că elefanții vor răci dacă dorm pe timpul nopții și cineva a spus în glumă că merge să-i învelească cu plapuma. Nimeni nu știe din ce motiv elefanții au pornit în această călătorie. Unii spun că ar fi decis să migreze pentru că pădurea tropicală în care trăiau s-a micșorat. Biologii văd toată această poveste ca un avertisment asupra a ceea ce se întâmplă atunci când habitatele elefanților sunt alterate. În ultimele decenii, agricultura a dus la reducerea habitatelor elefanților. Astfel, turmele s-au divizat și au încercat să-și caute noi surse de hrană. Mulți elefanți au fost forțați să caute hrană în zonele agricole, iar acest lucru a provocat nemulțumirea fermierilor. Autoritățile au încercat să țină elefanții la distanță de zonele populate, pentru a preveni orice incident. La sfârșitul lunii mai, autoritățile au înființat un centru de comandă care îi monitorizează non-stop pe elefanții migratori.

„Singura modalitate de a preveni pe viitor un exod al elefanților este restaurarea habitatelor lor și protejarea resurselor naturale”, a declarat Zhang Li, biolog și profesor la Universitatea din Beijing. Elefanții asiatici sunt o specie protejată în China, iar aproximativ 300 de exemplare trăiesc în Yunnan, potrivit CNN.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0737 secunde