Raport al Agenției Europene pentru Siguranța Aeriană

Călătoriile cu avionul, mai sigure ca oricând în 2013

118
1
Călătoriile cu avionul, mai sigure ca oricând în 2013 - calatoriile-1389277727.jpg

Articole recomandate

Călătoriile cu avionul au fost mai sigure ca oricând în anul 2013, în pofida creșterii numărului pasagerilor la nivel mondial, 
a anunțat Agenția Europeană pentru Siguranța Aeriană (AESA), citată de AFP. 


"Începutul anului 2014 marchează cea de-a 100-a aniversare a aviației comerciale și un record în materie de securitate", a anunțat AESA, care a consemnat, anul trecut, 17 accidente soldate cu 224 de victime. "În 2013, accidentele mortale ale avioanelor de linie din întreaga lume au fost mai puține la număr decât în ultimii cinci ani, cu 17 accidente înregistrate comparativ cu o medie de 27 pe an", explică instituția cu sediul la Koln, în Germania, și a cărei misiune este de a supraveghea siguranța aeriană. 
Agenția subliniază că, pe parcursul anului 2013, nu s-a înregistrat niciun accident în țările membre ale AESA, care au operat în total circa șase milioane de zboruri comerciale și au transportat peste 800 de milioane de pasageri. 
"Europa continuă să dețină recordul de securitate în lume, dar acest lucru nu trebuie considerat un fapt împlinit. În condițiile în care traficul aerian se intensifică pe cerul european și în lume, trebuie să ne continuăm eforturile pentru a menține și chiar îmbunătăți securitatea aeriană", a precizat Patrick Ky, directorul executiv al AESA.
Asociația internațională pentru transportul aerian (IATA), care a estimat că în 2013 a fost depășit pragul de trei miliarde de pasageri transportați cu avionul, urmează să-și publice bilanțul anual luna viitoare. 
În 2012, IATA a evaluat că s-a produs un accident la cinci milioane de zboruri, cel mai scăzut nivel de accidente de până atunci din istoria aviației comerciale. 
Centrul britanic specializat Ascend, care de asemenea recenzează accidentele de avion, a stabilit bilanțul pe 2013 la 220 de morți.
Potrivit IATA, nivelul cel mai scăzut de securitate este înregistrat în Africa. 
În 2013, accidentul de avion cel mai grav a avut loc în republica rusă Tatarstan. La 17 noiembrie, un Boeing 737 de 23 de ani a explodat pe aeroportul din Kazan, accident soldat cu moartea a 44 de pasageri și șase membri ai echipajului. 
Potrivit unei anchete Ascend, 52% dintre angajații în domeniul aerian apreciază că siguranța călătoriilor cu avionul va continua să se amelioreze în anii următori. 


Comentează știrea

christian louboutin bianca 140mm
28 februarie 2014
christian louboutin bianca 140mm

kreuzfahrten ebay Stiri Actual : Călătoriile cu avionul, mai sigure ca oricând în 2013 | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online christian louboutin bianca 140mm http://nicholstempleamechurch.org/images/christian-louboutin-rollerboy-spikes.asp

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 30 Noiembrie 2013
Stire din Actual : TRAGEDIE AERIANĂ. Primul bilanț: 4 MORȚI
Marţi, 03 Decembrie 2013
Stire din Eveniment : Avion prăbușit!
Pagina a fost generata in 0.8475 secunde