"Călăul" Statului Islamic, ucis cu o dronă

317
1

Articole recomandate

Mohammed Emwazi, cunoscut sub numele de "călăul Statului Islamic (SI)" sau "John jihadistul", a fost lovit într-un atac cu un avion fără pilot, lângă Rakka, în Siria, a declarat un oficial american de rang înalt.

Există un "grad înalt de siguranță" ca acest jihadist britanic născut în Kuwait să fi fost atins în atac, a declarat pentru BBC BBC News oficialul american de rang înalt. În vehiculul vizat de atac, alături de jihadist s-ar mai aflat cel puțin o persoană.

"Călăul Statului Islamic" a fost "urmărit cu atenție o perioadă de timp".

Emwazi ar fi efectuat o călătorie în Siria în 2013, iar ulterior s-ar fi alăturat grupării jihadiste Statul Islamic. El a apărut pentru prima dată într-o înregistrare video anul trecut în august, când imagini cu asasinarea jurnalistului american James Foley au fost postate online, scrie Vocea Vâlcii.

Prezentat inițial ca "John jihadistul", el a fost identificat în februarie ca fiind Mohammed Emwazi din vestul Londrei. La începutul acestui an au apărut o serie de informații despre un număr de călătorii pe care Emwazi le-a efectuat în străinătate înainte să plece în Siria, în 2013.

Comentează știrea

John Nejihadistul
13 noiembrie 2015
Daca este adevarat

Daca este adevarat, ar trebui sa-i taie si capul cu un cutit de-al lui, chiar daca este mort in bombardament. A mai scapat Terra de o jigodie criminala. Allah sa-ti toace oasele si le dea la caini !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3867 secunde