Căldura extremă din Europa a doborât recorduri în iunie

80
Căldura extremă din Europa a doborât recorduri în iunie - calduraeuropa-1656689735.jpg

Articole de la același autor

Căldura intensă simțită în mare parte din Europa a dus la doborârea recordurilor de temperatură din iunie de la Cercul Arctic până în Africa de Nord, scrie BBC.


Valul de căldură extremă a făcut ca temperaturile să crească cu mult peste media din iunie pentru multe țări, în unele cazuri cu până la 20 de grade.


Norvegia a înregistrat miercuri o temperatură de 32,5 C la Banak, cea mai ridicată temperatură înregistrată vreodată în Cercul Arctic din Europa și semnificativ mai mare decât media din iunie de 13 grade Celsius.

În Polonia, temperaturile au ajuns luni la nivelul celor de la mijlocul anilor 30, iar în mai multe regiuni din estul Germaniei au fost înregistrate maxime de 37 de grade Celsius.


Recordurile de temperatură din iunie au fost depășite și în Slovenia și Croația, în timp ce Bosnia și Herțegovina au înregistrat temperaturi de aproape 41 grade Celsius. Căldura extremă s-a extins și în Africa de Nord, temperaturile din Tunisia egalând luni recordul lunar de 48,7 grade Celsius.


Alte regiuni ale Europei au fost lovite de furtuni puternice. În Austria, un om a murit și mai multe case și drumuri au fost inundate în urma unei alunecări de teren provocate de ploile abundente.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2903 secunde