California ARDE la propriu! Val de căldură prognozat în plină alertă de incendii

91
California ARDE la propriu! Val de căldură prognozat în plină alertă de incendii - incendiucalifornia-1412241492.jpg
Serviciul Național Meteorologic al SUA a emis un avertisment privind instalarea, în următoarele ore, a unui val de căldură în nordul statului California, zonă aflată deja în alertă ca urmare a riscului ridicat de incendii, informează joi EFE.


Potrivit serviciului meteo, orașele situate în zona golfului San Francisco precum Oakland, San José, Napa, Salinas, Santa Cruz, Monterrey și San Francisco ar putea fi afectate de un val de căldură cu temperaturi de până la 38 de grade Celsius.

Experții au relevat că orele în care temperaturile vor crește cel mai mult sunt la prânz, ora locală, în zilele de joi și vineri, dar valul de căldură ar putea ține până sâmbătă dimineața. Temperaturile cele mai ridicate se vor înregistra în zonele urbane din interior, precum San José și Concord, în timp ce în localitățile de coastă ca San Francisco și Monterrey se așteaptă ca briza mării să răcorească atmosfera iar temperatura să nu atingă 38 de grade C.

Valul de căldură va fi însoțit de un aer uscat și de vânturi, ceea ce va accentua riscul de incendii în această zonă care anul acesta au făcut ravagii în zonele de pădure, o situație strâns legată de seceta intensă care afectează de trei ani statul californian.

Autoritățile statului au anunțat că guvernul local a cheltuit în primele trei luni ale anului fiscal întreg bugetul prevăzut pentru combaterea incendiilor, astfel încât guvernatorul Jerry Brown, a anunțat alocarea unei sume adiționale de 70 de milioane de dolari pentru a lupta cu focul.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Duminică, 28 Septembrie 2014
Stire din Actual : Peste 600 de cutremure, în doar 36 de ore
Pagina a fost generata in 1.1279 secunde