Canada a interzis importurile de aluminiu şi oţel din Rusia

119
Canada a interzis importurile de aluminiu şi oţel din Rusia - 1-1678621064.jpg

Articole de la același autor

Canada a interzis importurile de aluminiu şi oţel din Rusia pentru a „tăia sau limita veniturile care finanţează invadarea ilegală şi barbară a Ucrainei”, transmite agenţia AFP, consultată de Agerpres.

Aceste importuri au reprezentat aproape 250 de milioane de dolari canadieni (170 de milioane de euro) în 2021, potrivit celor mai recente date guvernamentale.

Interdicţia a fost impusă în acelaşi timp cu creşterea cu 200% a tarifelor la importurile de aluminiu rusesc anunţată luna trecută de Statele Unite. De asemenea, urmează interzicerii importului de oţel din Rusia de către Uniunea Europeană anul trecut.

„Canada şi partenerii săi au sancţionat deja Banca Centrală Rusă şi au plafonat preţul petrolului şi al gazului rusesc”, a declarat viceprim-ministrul canadian Chrystia Freeland într-un comunicat. „Şi acum ne asigurăm că Putin nu îşi poate finanţa războiul prin vânzarea de aluminiu şi oţel în Canada, prin coordonarea eforturilor noastre actuale cu cele ale SUA”, a adăugat ea.

Noile reglementări acoperă toate produsele din aluminiu din Rusia, cum ar fi aluminiul brut, folia de aluminiu şi produsele finite, inclusiv containere şi alte articole de uz casnic din aluminiu. De asemenea, afectează toate produsele primare fabricate din oţel rusesc, cum ar fi fierul şi oţelul nealiat, produsele semifabricate şi produsele finite, cum ar fi tuburile şi ţevile.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2635 secunde