Canada a trimis două nave de război în Marea Baltică

74
Canada a trimis două nave de război în Marea Baltică - canadanave-1656338873.jpg

Articole de la același autor

Canada a trimis duminică două nave de război în Marea Baltică şi în Atlanticul de Nord, care s-au alăturat celor două fregate aflate deja în regiune pentru a întări flancul estic al NATO ca răspuns la invazia rusă a Ucrainei.


Navele HMC Kingston şi Summerside vor fi desfăşurate timp de patru luni în cadrul unor măsuri de descurajare în Europa Centrală şi de Est, lansate după anexarea Crimeei de către Rusia în 2014, a anunţat Marina canadiană într-un comunicat.

În octombrie, navele vor participa la exerciţii subacvatice de îndepărtare a minelor şi vor menţine un nivel ridicat de pregătire care le va permite să răspundă rapid şi eficient în sprijinul oricărei operaţiuni NATO, a precizat sursa citată, scrie Agerpres.


HMCS Halifax şi Montreal urmează să revină în iulie de la operaţiunea „Reassurance”, care vizează să descurajeze Rusia în orice intervenţie în ţările Europei Centrale şi de Est şi care este cea mai amplă din punct de vedere al efectivelor condusă de Canada în Europa în ultimul deceniu.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4006 secunde