Canada are de gând să facă concurenţă Chinei în regiunea Asia-Pacific

68
Canada are de gând să facă concurenţă Chinei în regiunea Asia-Pacific - canada-1669642026.jpg

Articole de la același autor

Canada a prezentat un pachet în valoare de 2,3 miliarde de dolari canadieni (aproximativ 1,65 miliarde de euro) destinat strategiei sale economice şi diplomatice în regiunea Asia-Pacific, unde Ottawa doreşte să devină un partener autentic şi de încredere, făcând astfel concurenţă Chinei, informează AFP.


Pentru a-şi consolida prezenţa şi influenţa în Asia-Pacific, Ottawa intenţionează să îşi întărească capacităţile militare în Pacific, inclusiv prin trimiterea unei fregate, să dezvolte comerţul şi investiţiile, să sprijine programele de "asistenţă internaţională feministă", să finanţeze infrastructuri durabile şi să îşi extindă reţeaua diplomatică, indică un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe.


„Viitorul Indo-Pacificului este al nostru. Avem un rol de jucat în modelarea acestuia. În acest scop, trebuie să fim un partener autentic şi de încredere în rândul aliaţilor occidentali”, a susţinut şefa diplomaţiei canadiene, Melanie Joly, în comunicatul de presă menţionat.

„Această strategie trimite un mesaj clar: Canada este prezentă în regiune şi este aici pentru a rămâne”, a insistat ea.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.416 secunde