Canada: Liberalii conduși de Justin Trudeau revin pe primul loc în preferințele electoratului

275
Canada: Liberalii conduși de Justin Trudeau revin pe primul loc în preferințele electoratului - justintrudeau-1559503116.jpg

Articole recomandate

Partidul Liberal al premierului canadian Justin Trudeau, după ce a fost surclasat mai multe luni, înregistrează un ușor avans asupra adversarului său principal, Partidul Conservator, potrivit unui sondaj dat publicității sâmbătă, cu cinci luni înainte de alegerile legislative, transmite AFP.


Potrivit studiului Abacus Data realizat pe un eșantion de 1.500 de canadieni, Partidul Liberal beneficiază în prezent de 33% din intențiile de vot, cu două puncte în plus față de aprilie.


Conservatorii conduși de Andrew Scheer au pierdut un punct, la 32% din intențiile de vot.
Cota de popularitate a prim-ministrului Justin Trudeau, confruntat cu cea mai gravă criză politică din mandatul său, s-a prăbușit în ultimele luni.


Premierul și anturajul acestuia au fost acuzați de ingerință într-o procedură judiciară pentru a încerca să evite un proces implicând grupul canadian SNC-Lavalin, suspectat de corupție în Libia - și a promova în loc un acord pe cale amiabilă.
Acuzații respinse de Justin Trudeau care, potrivit sondajului, rămâne preferatul canadienilor pentru funcția de prim-ministru, 33% față de 30% pentru adversarul său Andrew Scheer.


Studiul Abacus Data confirmă, pe de altă parte, avansul Partidului Verde canadian. Cu 12% din intențiile de vot, dublu față de luna ianuarie, ecologiștii se apropie de Noul Partid Democrat (16%).






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5405 secunde