Cancelarul Olaf Scholz i-a reafirmat premierului Netanyahu importanţa unei formule cu două state

624
Cancelarul Olaf Scholz i-a reafirmat premierului Netanyahu importanţa unei formule cu două state - 1-1707211544.jpg
Cancelarul german Olaf Scholz a reafirmat, într-o conversaţie telefonică cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, că implementarea unei formule cu două state este condiţia pentru o pace durabilă în Orientul Mijlociu, transmite agenţia AFP.

„Doar o soluţie negociată cu două state va deschide perspectiva unei soluţii de durată a conflictului din Orientul Mijlociu. Acest lucru trebuie să fie valabil pentru Gaza şi Cisiordania”, a declarat cancelarul german, solicitând „un rol central pentru o Autoritate Palestiniană reformată”, potrivit unui comunicat de presă al cancelariei de la Berlin.

Guvernul israelian refuză să discute despre o soluţie cu două state, iritând comunitatea internaţională, iar premierul Netanyahu şi-a reafirmat în mod repetat opoziţia faţă de suveranitatea palestiniană.

Diplomaţii occidentali încearcă să promoveze o soluţie care să le permită israelienilor şi palestinienilor să trăiască în două state distincte şi suverane, un proiect a cărui perspectivă a fost înlăturată şi mai mult de războiul din Fâşia Gaza.

Olaf Scholz a subliniat, de asemenea, „necesitatea urgentă de a îmbunătăţi considerabil accesul şi furnizarea de ajutor umanitar pentru locuitorii Fâşiei Gaza”, considerând situaţia foarte îngrijorătoare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3648 secunde