Cancelarul Olaf Scholz subliniază importanţa protecţiei civililor în Fâşia Gaza

182
Cancelarul Olaf Scholz subliniază importanţa protecţiei civililor în Fâşia Gaza - 1-1698915616.jpg

Articole de la același autor

Cancelarul german Olaf Scholz i-a transmis premierului israelian Benjamin Netanyahu că protecţia civililor din Fâşia Gaza şi livrarea de ajutor umanitar sunt cruciale, relatează agenţia AFP.

Scholz a reiterat solidaritatea de neclintit a Germaniei faţă de Israel, a afirmat biroul său într-un comunicat după o discuţie telefonică între cei doi. „El a subliniat importanţa protecţiei civililor şi a ajutorului umanitar pentru populaţia din Fâşia Gaza”, se precizează în comunicat.

Convorbirea telefonică a avut loc a doua zi după o lovitură aeriană israeliană asupra taberei de refugiaţi Jabaliya din Fâşia Gaza, care s-a soldat cu cel puţin 47 de morţi.

Potrivit Israelului, un vast complex de tuneluri a fost lovit şi un comandant de rang înalt al Hamas din spatele atacurilor sângeroase din 7 octombrie a fost ucis.

Ministerul Sănătăţii din Fâşia Gaza, teritoriu controlat de Hamas, a anunţat că un nou bombardament al armatei israeliene a provocat moartea a zeci de persoane în aceeaşi tabără de refugiaţi.

Cancelarul german a salutat, de asemenea, faptul că primele ambulanţe care transportau palestinieni răniţi din Fâşia Gaza au putut intra, miercuri, în Egipt. Scholz a adăugat că el şi Netanyahu au convenit să lucreze împreună pentru a preveni extinderea conflictului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3149 secunde