Când primesc românii ajutorul pentru plata facturilor la energie în 2023

167
Când primesc românii ajutorul pentru plata facturilor la energie în 2023 - bac-1669554600.jpg

Articole de la același autor

Românii sunt tot mai îngrijorați de facturile uriașe la energie. Totuși însă, Guvernul vine cu vești bune pentru categoria vulnerabilă a populației. Aceștia vor primi 1.400 de lei, ajutor pentru plata facturilor la energie, potrivit RomâniaTV


Românii sunt tot mai îngrijorați de facturile uriașe la energie. Guvernul a alocat patru miliarde pentru categoria de românii vulnerabili care nu își permit să achite facturile la energie.


Primii care se vor bucura de acest ajutor sunt pensionarii care au venituri mai mici de 2.000 de lei. De asemnea, persoanele cu handicap sau familiile care primesc ajutor social sau alocaţie de susţinere de la Guvern se numără și ei pe lista celor care vor primi acest ajutor. Banii se vor aloca în două tranșe, câte 700 fiecare. Prima tranșă urmează să fie acordată anul viitor, în luna februarie, iar cea de a doua în luna septembrie. Acești bani vor putea fi folosiți până la sfârșitul anului viitor.

Banii europeni alocați de Guvern vor fi sub formă de vouchere. Cu acestea pot fi obţinute compensaţii de la plata facturii la energie electrică sau la încălzire termică centralizată, gaze sau lemne de foc.


Camera Deputaților a adoptat, miercuri, noile modificări la ordonanța din energie care stabilește prețurile plafonate pe care le vor plăti populația și firmele de la 1 ianuarie 2023 și care se vor aplica până în 2025.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4189 secunde