Când vom avea un vaccin împotriva Covid 19

486
Când vom avea un vaccin împotriva Covid 19 - vaccinsursatv8md-1602744829.jpg

Articole de la același autor

Din păcate, tinerii sănătoşi ar putea să nu fie vaccinaţi pentru noul coronavirus înainte de 2022, în condiţiile în care autorităţile din domeniul sănătăţii se concentrează mai întâi pe imunizarea persoanelor vârstnice şi vulnerabile, au declarat oficiali ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), transmite CNBC, citată de News.ro.

Dr. Soumya Swaminathan, cercetătorul şef al OMS, a spus că lucrătorii din sectorul medical, cei din sectoarele esenţiale şi vârstnicii vor primi primii vaccinul, dar că detaliile referitoare la priorităţi sunt încă stabilite de OMS şi grupurile sale consultative. Şi, desigur, un vaccin pentru noul coronavirus trebuie mai întâi să fie declarat sigur şi eficace de către OMS, Uniunea Europeană sau Statele Unite.

”Oamenii tind să creadă că pe 1 ianuarie sau pe 1 aprilie vor lua vaccinul, iar apoi lucrurile vor reveni la normal. Nu va funcţiona aşa”, a spus Swaminathan. Ea a adăugat că lumea va avea, sperăm, cel puţin un vaccin sigur şi eficace până în 2021, dar acesta va fi disponibil în cantităţi limitate.

La ora actuală, mai mult de zece vaccinuri împotriva coronavirusului, din întreaga lume, se află în studii clinice de fază finală, a spus Swaminathan, adăugând că, pe măsură ce diferite vaccinuri pot primi aprobarea pentru a fi distribuite, SAGE va publica îndrumări cu privire la populaţiile pentru care este cel mai potrivit vaccinul şi cum să fie distribuit.

”Vor exista o mulţime de îndrumări, dar cred că o persoană obişnuită, un tânăr sănătos ar putea fi nevoit să aştepte până în 2022 pentru a obţine un vaccin”, a adăugat ea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0157 secunde