Candidatul social-democraţilor germani, în preferinţele electoratului

119
Candidatul social-democraţilor germani, în preferinţele electoratului - candidatulgerman-1631537530.jpg

Articole de la același autor

După cea de-a doua dezbatere televizată, Olaf Scholz, candidatul social-democraţilor (SPD) la funcţia de cancelar al Germaniei, se află printre preferinţele electoratului. Potrivit unui sondaj de opinie realizat în urma confruntării tv, candidatul SPD şi-a învins detaşat rivalul, pe Armin Laschet, candidat din partea partidului conservator (CDU).

SPD conduce în sondaje în fața conservatorilor de la CDU, partidul Angelei Merkel. Candidatul social-democraților, Olaf Scholz, ministru al Finanțelor, a respins atacurile verbale venite dinspre Armin Laschet în privința combaterii spălării banilor și dacă s-ar alia cu un partid de extremă-stânga. În urma sondajului, 41% dintre cei chestionaţi au considerat că Scholz a fost mai convingător, comparativ cu Laschet care a obţinut un procent de 27%, iar canditatul verzilor, Annalena Baerbock, 25%.

Conservatorii duc lipsă de tracțiunea lui Merkel, care nu mai candidează după patru victorii electorale și 16 ani de guvernare a celei mai mari economii europene. Mulți experți cred că o coaliție din trei părți este cel mai probabil rezultat al alegerilor, un scenariu care ar putea dura câteva luni pentru a fi negociat, timp în care Merkel rămâne cancelar.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5086 secunde