Capitala Thailandei va avea un nou nume, iar schimbarea a atras valuri de critici

204
Capitala Thailandei va avea un nou nume, iar schimbarea a atras valuri de critici - capitalathailanda-1645113999.jpg

Articole de la același autor

Numele oficial al capitalei Thailandei va fi schimbat din Bangkok în Krung Thep Maha Nakhon. Cu toate acestea, vechiul nume va fi în continuare recunoscut.

Numele Bangkok va fi pus între paranteze. Noul nume oficial, Krung Thep Maha Nakhon, nu va deveni oficial până când proiectul de lege nu va fi analizat de o comisie desemnată în acest scop.

După ce anunţul privind schimbarea numelui a atras critici publice, adjunctul purtătorului de cuvânt al guvernului, Ratchda Dhanadirek, a transmis într-o postare pe Facebook, că numele thailandez Krung Thep Maha Nakhon va fi folosit doar ca denumire oficială, în timp ce numele Bangkok va fi în continuare recunoscut.

Ca răspuns la reacţii, și Biroul Societăţii Regale a postat un mesaj potrivit căruia vor fi folosite ambele denumiri, Krung Thep Maha Nakhon şi Bangkok, relatează Bangkok Post, citat de Mediafax.

Bangkok este folosit în mod oficial din noiembrie 2001. Numele provine de la o zonă veche din Bangkok, care acum face parte din marea zonă metropolitană a capitalei. Din punct de vedere istoric, a fost folosit în mod neoficial pentru o perioadă lungă de timp.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4596 secunde