Carantina a fost prelungită în Grecia până în 7 ianuarie. Noi condiții de intrare în această țară

633
Carantina a fost prelungită în Grecia până în 7 ianuarie. Noi condiții de intrare în această țară - grecia-1608202145.jpg

Articole recomandate

Autoritățile elene au actualizat condițiile de intrare în Grecia, în contextul pandemiei de COVID-19. Astfel, starea de carantină (lockdown) a fost prelungită până în 7 ianuarie 2021, iar persoanele care intră în Grecia în această perioadă trebuie să se izoleze trei zile, a anunțat Ministerul român de Externe.


Conform noilor măsuri, toate persoanele care vor intra în Grecia în perioada 18 decembrie 2020 - 7 ianuarie 2021, pe la frontierele terestre, aeriene sau maritime, vor fi obligate să se autoizoleze la domiciliu pentru o perioadă de trei zile.


Această măsură se adaugă celorlalte condiții care sunt deja în vigoare, respectiv obligativitatea prezentării unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior intrării pe teritoriul acestui stat, completarea formularului PLF și, în cazul intrărilor pe la frontierele rutiere, efectuarea unui test rapid, cu rezultat imediat.


Totodată, conform noilor prevederi legislative, șoferii de transport internațional de mărfuri sunt exceptați de la obligativitatea autoizolării dacă se află în tranzit sau dacă preiau marfă din Grecia și părăsesc imediat teritoriul acestui stat. În situația în care preluarea mărfii are loc la mai multe zile după sosirea în Republica Elenă, transportatorul are obligația de a intra în autoizolare până la momentul plecării sau până la expirarea perioadei de trei zile.


MAE reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Atena +302106774035 sau al Consulatului General al României de la Salonic +302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.
De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă +306978996222 și al Consulatului General al României de la Salonic +306946049076.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8047 secunde