Carantina continuă în Italia până pe 3 mai

283
Carantina continuă în Italia până pe 3 mai - ddd-1586588332.jpg
Carantina în Italia va fi prelungită până în data de 3 mai. Din 14 aprilie, însă, își vor putea relua activitatea fabrici din mai multe sectoare și mai multe magazine cum sunt, de exemplu, librăriile și magazinele pentru nou-născuți. Numai că aceste firme trebuie să aibă o strategie pentru a nu permite virusului să circule din nou: să garanteze distanța între clienți și să-și protejeze angajații, relatează Digi 24.

Premierul Giuseppe Conte a anunțat vineri seara, într-o conferință de presă, prelungirea acestei carantine și a precizat că Italia nu poate acum să-și pornească toate motoarele, dar dacă până în 3 mai experții vor spune că riscurile sunt mai mici, aceste restricții vor fi reevaluate. "După 3 mai, ne putem aștepta la o relaxare a măsurilor, la faza a doua, când experții vor crea un protocol pe care publicul trebuie să îl respecte. Însă tot nu ne vom putea întoarce la obiceiurile de altădatăׅ" - este ceea ce a transmis premierul italian.

În Italia, asistăm în continuare la un bilanț care scade, dar riscurile rămân foarte mari. Situația diferă de la o regiune la alta. În Lombardia sunt oscilări de la o zi la alta. Acum nu Bergamo are cel mai mare număr de cazuri, ci Milano. Din acest motiv, autoritățile le cer locuitorilor să rămână în continuare în case și să poarte mască atunci când sunt nevoiți să iasă. Ca peste, tot sunt și persoane care nu respectă carantina. În 24 de ore forțele de ordine au dat zece mii de amenzi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2062 secunde