Carla Bruni Sarkozy, pusă sub acuzare şi plasată sub control judiciar

152
Carla Bruni Sarkozy, pusă sub acuzare şi plasată sub control judiciar - 1-1720597045.jpg

Articole de la același autor

După ce soţul ei a fost acuzat în octombrie, Carla Bruni Sarkozy a fost inculpată în anchetele de la Paris privind retractarea, în 2020, a intermediarului Ziad Takieddine care l-a acuzat pe Nicolas Sarkozy că şi-a finanţat campania prezidenţială din 2007 cu fonduri libiene, scrie agenţia AFP.

La finalul unui interogatoriu în faţa a doi judecători de instrucţie financiară, soţia fostului preşedinte francez a fost pusă sub acuzare pentru tăinuire a influenţării martorilor şi asociere în vederea comiterii de infracţiuni în grup organizat, în acest caz, inducerea în eroare a magistraţilor care trebuiau să se pronunţe în informaţia judiciară referitoare la suspiciunile de finanţare libiană a campaniei electorale.

„Carla Bruni Sarkozy a fost plasată sub control judiciar cu interdicţia de a intra în contact cu toţi protagoniştii din acest caz, cu excepţia lui Nicolas Sarkozy”, a precizat o sursă judiciară.

Fostul şef al statului este acuzat că şi-a finanţat campania electorală cu ajutorul unui comision confidenţial de 50 de milioane de euro primit din partea lui Muammar Gaddafi, comision obţinut în cadrul unui contract prin care Franţa a vândut Libiei echipamente de control pe internet.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4813 secunde