Carlos Șacalul, condamnat la închisoare pe viață

1104
Carlos Șacalul, condamnat la închisoare pe viață - carlossacalul-1324048543.jpg
Carlos Șacalul, unul dintre cei mai cunoscuți teroriști din lume, a primit încă o condamnare la închisoare pe viață, pentru patru atentate, comise în Franța, în 1982 și 1983 și soldate cu moartea a 11 persoane și rănirea a peste 100. El a negat orice rol în atacuri, relatează BBC News.
Ilici Ramirez Sanchez, cunoscut drept Carlos Șacalul, a fost găsit vinovat pentru atentatul din martie 1982, ce a vizat un tren care circula pe ruta Paris - Toulouse și s-a soldat cu moartea a cinci persoane și rănirea altor 28. Atacul a fost urmat, o lună mai târziu, de un altul, cu mașină capcană, vizând un ziar antisirian din Paris. Un trecător și-a pierdut viața și alți 60 au fost răniți.
Celelalte două atacuri pentru care a fost condamnat joi au avut loc în 31 decembrie 1983 - o bombă a explodat într-un tren de mare viteză care circula de la Marsilia la Paris (trei morți și 13 răniți), iar o alta într-o gară din Marsilia (doi morți).
În prezent în vârstă de 62 de ani, Carlos Șacalul a petrecut ultimii 17 ani în spatele gratiilor, pentru uciderea a doi polițiști francezi și a informatorului lor libanez, în 1975. El a fost capturat de forțele speciale franceze în Sudan, în 1994.
Până atunci, el câștigase deja notorietatea globală ca autorul a numeroase atentate, asasinări și luări de ostatici.
Ramirez a fost acuzat de implicare în atacuri teroriste comise la Londra, Paris și Berlin, precum și în luarea de ostatici a 11 miniștri din țările membre OPEC, la Viena, în 1975.
În timpul procesului său de anul acesta, de la Paris, Carlos s-a descris drept "un om de luptă" și un "revoluționar profesionist". În pledoaria sa finală de joi, ce a durat cinci ore, el a declarat: "Sunt o arhivă. Majoritatea oamenilor de nivelul meu sunt morți".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 05 Septembrie 2011
Stire din Actual : DSK a revenit în Franța
Pagina a fost generata in 0.3906 secunde