Carnavalul din Basel revine după o pauză de doi ani

372
Carnavalul din Basel revine după o pauză de doi ani - carnavaljpg-1646662550.jpg

Articole de la același autor

Carnavalul din Basel, unul dintre cele mai faimoase şi mai mari din Europa, a readus luni atmosfera de sărbătoare în oraşul elveţian de pe Rin, după o pauză forţată de doi ani, relatează AFP.

Ca de obicei, startul festivităţilor celui mai mare carnaval protestant din lume a fost dat la ora locală 4:00 (3:00 GMT), în întunÎntr-un centru al oraşului transformat într-un ocean de felinare pictate, zeci de mii de persoane, purtând măşti şi costume colorate, adesea groteşti, au defilat, înfruntând frigul, pe muzica flautiştilor şi toboşarilor.

Cu toate acestea, au fost mai puţine felinare mari decât de obicei. Nu toţi au avut timp să le pregătească, pentru că autorizaţia pentru desfăşurarea carnavalului a venit cu întârziere.eric total.


Potrivit Agerpres basel îşi sărbătoreşte astfel "cele mai frumoase trei zile ale anului", un festival care este inclus în patrimoniul cultural imaterial mondial UNESCO.

Cel mai recent carnaval din oraş a avut loc în 2019. Ediţiile din 2020 şi 2021 au fost anulate din cauza pandemiei de COVID-19.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8727 secunde