Cât de aproape de Pământ va fi asteroidul APOPHIS . Ce spune NASA despre posibilitatea unei coliziuni

248
Cât de aproape de Pământ va fi asteroidul APOPHIS . Ce spune NASA despre posibilitatea unei coliziuni - asteroidhitsearth2-1357925314.jpg

Oamenii de știință de la NASA au exclus riscul unei coliziuni între Terra și asteroidul Apophis în anul 2036, potrivit unor calcule efectuate după ce acest corp ceresc a trecut, în noaptea de miercuri spre joi, în apropiere de planeta noastră.


Atunci când a fost detectat pentru prima dată, în 2004, savanții au estimat mai întâi că probabilitatea unei coliziuni cu Terra, în aprilie 2029, era de 2,7%. Calcule ulterioare au îndepărtat acest scenariu catastrofal pentru anul 2029, însă continua să existe un mic risc pentru anul 2036, transmite Mediafax.


Odată cu noile date științifice obținute miercuri, când Apophis s-a apropiat de planeta noastră la o distanță de 14,4 milioane de kilometri, savanții de la Jet Propulsion Laboratory (JPL) pe care NASA îl deține în orașul Pasadena din California exclud de acum înainte riscul unui impact în 2036.


"Grație noilor date furnizate de observatoarele astronomice Magdalena Ridge din New Mexico și Pan-STARRS de la Universitatea Hawaii, dar și cu ajutorul unor date recente furnizate de radarul Goldstone, am exclus într-adevăr posibilitatea unui impact dintre Terra și Apophis în 2036", a declarat, pe site-ul NASA, Don Yeomans, directorul programului de monitorizare a corpurilor cerești care trec prin apropiere de Terra, afiliat JPL.


"Riscul de impact este de acum mai mic de 1 la un milion, fapt care ne permite să spunem că putem să excludem efectiv scenariul unui impact cu Terra în 2036", a adăugat el. O evaluare precedentă identificase un risc de coliziune de 1 la 250.000.


Citește articolul integral...



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3129 secunde