Câte animale de companie pot transmite COVID-19 oamenilor. Ce spun cele mai recente studii

273
Câte animale de companie pot transmite COVID-19 oamenilor. Ce spun cele mai recente studii - animale-1644423925.jpg

Articole de la același autor

Cercetătorii au descoperit alte animale de companie care pot transmite COVID-19, după ce, în al doilea an de pandemie, s-a demonstrat că pisicile și câinii pot lua boala de la stăpânii lor și o pot retransmite acestora.


Este vorba despre micile rozătoare atât de îndrăgite de copii și nu numai - hamsterii. Concluzia aparține unui studiu realizat în Asia. Mai mult, micuții hamsteri de companie ar fi cauza focarului Delta de COVID-19 din Hong Kong din acest an, când cel puțin 50 de oameni s-au îmbolnăvit. 


Potrivit Realitatea.net în urmă cu o lună, autorităţile din Hong Kong au ordonat sacrificarea a 2.000 de hamsteri după ce un focar de COVID-19 a fost depistat într-un singur magazin de animale. 


Oamenii au fost sfătuiți la jumătatea lunii ianuarie să nu-și mai pupe animalele de companie și să dea înapoi toți hamsterii cumpărați din decembrie 2021 pentru a fi sacrificați. Focarul COVID-19 a fost descoperit după ce un angajat de la petshop a fost confirmat COVID-19, iar la testarea animalelor, 11 dintre ele erau deja infectate. În final, au fost verificate zeci de rozătoare de la magazinul de animale de companie dar şi de la depozitul de unde au venit. După secvenţierea suplimentară a genomului viral s-a constatat că toţi hamsterii au fost infectaţi cu varianta Delta. Niciunul dintre hamsteri nu a avut însă simptome evidente. 


Hamsterii sunt deosebit de vulnerabili la virus. Hamsterii pitici Roborovski pot muri din cauza infectării COVID-19.


Totuși, virusologii îi liniștesc pe stăpânii de animale că este puțin probabil ca hamsterii de companie să fie o amenințare, chiar dacă răspândirea coronavirusului este posibilă prin comerțul cu animale, scrie The Guardian. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 17 Octombrie 2011
Stire din Cetățenești : Veterinarul pe recepție
Pagina a fost generata in 0.3839 secunde