Câte grame de mezeluri ar trebui să mănânci pe săptămână. Ce spun specialiștii
Articole de la același autor
O nouă înșelătorie bagă poliția în alertă: ATENȚIE la SMS-urile prin care se anunță întreruperea energiei electrice și a gazelor
14 Septembrie 2022
Câți bani au câștigat membrii trupei 3 Sud Est. Laurențiu Duță: „Nu suntem milionari sau acei prințișori preferați de companiile mari”
02 Octombrie 2022
Avertizare pentru peste un milion de utilizatori Android: Trebuie să ștergeți această aplicație acum!
02 Septembrie 2022
Alina, mama din Iaşi omorâtă de soţ pentru că nu mai câștiga bine la videochat, îşi implora clienţii să o salveze
09 Septembrie 2022
Greşeala care te lasă fără talon. Toţi şoferii trebuie să ştie asta!
03 Octombrie 2022
Dacă te-ai gândit vreodată cât de sănătoase sunt mezelurile sau câte ar trebui să mănânci cât să nu îți afecteze sănătatea, iată răspunsul, potrivit Gândul
Specialiștii susțin că cinci sute de grame de carne roșie pe săptămână ar fi gramajul de carne de care omul are nevoie.
Fie că e vorba despre pastramă, șuncă sau salam, toate acestea sunt, de fapt, bogate în nutrienți și calorii. Specialiștii spun că mezelurile sunt o ”supercarne”.
Fie că e vorba despre pastramă, șuncă sau salam, toate acestea sunt, de fapt, bogate în nutrienți și calorii. Specialiștii spun că mezelurile sunt o ”supercarne”.
Totuși, există și nitriții, despre care medicii spun să ne ferim.
Cine sunt nitriții, ce rol au și care sunt efectele asupra sănătății? Pentru a conserva alimentele și în special carnea, oamenii au folosit diferite metode: sărare, fierbere, afumare, uscare.
Pe lângă sare, de sute de ani s-a folosit salpetru, un nitrat de sodiu care se transformă în nitriți și permite păstrarea calității cărnii.
Nitriții joacă un rol esențial în prepararea mezelurilor, împiedică dezvoltarea unor bacterii periculoase pentru sănătate cum ar fi botulismul, salmonela și listeria.
Cine sunt nitriții, ce rol au și care sunt efectele asupra sănătății? Pentru a conserva alimentele și în special carnea, oamenii au folosit diferite metode: sărare, fierbere, afumare, uscare.
Pe lângă sare, de sute de ani s-a folosit salpetru, un nitrat de sodiu care se transformă în nitriți și permite păstrarea calității cărnii.
Nitriții joacă un rol esențial în prepararea mezelurilor, împiedică dezvoltarea unor bacterii periculoase pentru sănătate cum ar fi botulismul, salmonela și listeria.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Miercuri, 13 Iulie 2022
Miercuri, 23 Martie 2022
Joi, 24 Noiembrie 2016
Luni, 28 Martie 2016
Vineri, 13 Noiembrie 2015
Luni, 22 Decembrie 2014
Luni, 08 Decembrie 2014
Luni, 04 August 2014
Vineri, 18 Iulie 2014
Miercuri, 11 Decembrie 2013