Câte persoane au fost aduse în Rusia de când a început invazia lui Putin în Ucraina

83
Câte persoane au fost aduse în Rusia de când a început invazia lui Putin în Ucraina - moscovasustine-1651582774.jpg

Articole de la același autor

Aproape 1,1 milioane de persoane au fost aduse în Rusia din zonele lovite de război ale Ucrainei de la începutul invaziei vecinului său de către Moscova în februarie, relatează DPA.

Printre cei aduşi în Rusia se numără în jur de 200.000 de copii, a declarat şeful militar rus Mihail Mizinţev, citat de agenţia de presă Interfax. Numai luni au fost aduse 11.500 de persoane, inclusiv 1.850 de copii, în Rusia din Ucraina, a spus el.

Rusia califică acest demers drept o operaţiune de evacuare pentru a aduce oamenii în siguranţă departe de luptele de pe teren şi presupusele violenţe din partea conducerii Ucrainei de la Kiev, notează DPA.


Ucraina consideră, în schimb, că este o deportare forţată a cetăţenilor săi din teritoriile ocupate de ruşi în est şi sud. Potrivit autorităților de la Kiev, armata rusă nu permite oamenilor să fugă din teritoriul controlat de ucraineni.

Consiliul Naţional de Securitate şi Apărare al Ucrainei a acuzat Rusia de răpirea copiilor ucraineni şi folosirea lor în scopuri propagandistice.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4771 secunde